Personvernerklæring (GDPR)

 

Innledning
Denne personvernerklæringen gjelder for ABC-Maskin AS og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.
ABC-Maskin AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

 

Om personopplysninger og regelverket
Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer,
e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er daglig leder som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.
Hva slags opplysninger samler vi inn?
For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

a) Opplysninger du selv gir til oss

Når du ringer, sender e-post, melder deg på vårt nyhetsbrev, våre kurs, besøker våre nettsider eller leser våre nyhetsbrev kan vi lagre informasjon om deg. Informasjon kan være:

Via telefon eller ved å sende oss e-post; Opplsyninger som du selv gir oss, som navn, stilling, mobiltelefon, fasttelefon og e-postadresse.

Påmelding nyhetsbrev og kurs; Navn, stilling, mobiltelefon, fasttelefon, e-postadresse.

Besøkte nettsider; IP-adresse, hvilke sider på vårt nettsted som er besøkt, hvilket land trafikken kommer i fra, hvilke lenker som er klikket på.

b) Opplysninger vi får fra andre kilder

Vi kan motta opplysninger om deg fra tredjeparter (f.eks. forretningspartnere og leverandører.) Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

c) Automatiske vurderinger

Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes en kategorisering av deg som kunde.

 

Hva brukes opplysningene til?
Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

a) For å levere deg varer og informasjon om varer og tjenester

Vi bruker personopplysninger for å levere varer og tjenestene våre til deg, kontakte deg eller sende deg relevant informasjon.

b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, sider/artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev godtar du å motta informasjon fra oss om produkter, kurs eller annen relevant jobbrelatert informasjon på e-post.

Deling av opplysninger
ABC-Maskin AS selger aldri opplysninger om deg. Dersom det deles personopplysninger vil det være med våre leverandører for å kunne yte tjenester du har bedt om, f.eks. for å gi deg tilbud på forespurte maskiner og utstyr.

 

Sletting av personopplysninger
Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

Lov om bokføring
Ordredata iht. angrerett
Ordredata iht. garantier.
Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold via e-post, til: firmapost@abc-maskin.no

Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

Særlig om markedsføring i e-post/andre elektroniske kommunikasjonsmetoder

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.

Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.

Ved større endringer vil vi informere om dette.

Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på firmapost@abc-maskin.no